Коце пред Шилегов - истаграмџии повеќе го сакаат стариот градоначалник

Повеќе од 70% од инстаграмџиите сметаат дека Коце Трајановски е подобар градоначалник од Петре Шилегов, истовремено околу 55% од нив сметаат дека новиот лик на градот е поубав од стариот. Овие бројки ги покажа анкетата која Скопје Инфо ја спроведе на инстаграм за време на викендот. На анкетата учествуваа повеќе од 1000 корисници на социјалната мрежа Инстаграм.

Коце Трајановски беше градоначалник до 2017 година кога во градоначалничката фотеља седна Петре Шилегов. Трајановски ќе останет запаметен по контроверзниот проект „Скопје 2014“ за кој Шилегов најавуваше темелна истрага и рушење.

cheap nike free run 5.0