Ги смири и ги насмеа сите - Д-р Беќаровски со став за мајмунските сипаници

Д-р Нико Беќаровски се огласи по повод новата закана за светот - мајмунските сипаници.

Со својот став ги смири, но и ги насмеа граѓаните. 

Еве што пишува тој: 

"Мајмунски" обид за повторен страв кај населението

1. Сите 92 случаи се регистрирани кај мажи меѓу 20-40 години.

2. Скоро сите не се вакцинирани за морбили и сите не се вакцинирани против Вариола Вера.

3. Сите пациенти се хомосексуалци и бисексуалци.

4. Во Македонија како и во целата ex Yu сите родени пред 1972 година се вакцинирани против Вариола Вера, а голем дел од помладите против Морбили.

ЗАКЛУЧОК: Слободно планирајте си ги летните одмори, ЗАСЛУЖИВМЕ, по две непреспиени години, порача Д-р Беќаровски.