Д-р Беќаровски: Вакциналните сертификати веќе немаат медицинско влијание

-Менталитетот на народот не го научивме. Балканецот е тврдоглав. Кога нешто ќе му забраните, за инает го прави, порача д-р Нико Беќаровски од Клиниката за токсикологија во синоќешното гостување во емисијата „Само вистина“.

Според него, продолжуваме со забрани да направиме нешто за да ги поттикнеме и всушност се добива контра ефект.

-Врие од лажни сертификати. Никој не ги проверува. Сега секаде е полно. Но од друга страна, таквите сертификати веќе немаат медицинско влијание, затоа што и вакцинираните можат да се заразат. Таа мерка веќе не е оправдана, потенцира д-р Беќаровски.