Чудотворна билка која ги лечи сите болести, а се споменува и во Библијата и Куранот

Црниот ким е древна лековита билка чии чудотворни својства луѓето ги ценат и денес. Наводно лечи и рак, така што директно ги напаѓа неговите клетки и ги уништува.

Кимот е по потекло од југозападна Азија. Семките на оваа билка се користат повеќе од 2.000 години во медицината, а можат да се најдат и во облик на масло. Познати се и по своите афродизијачки својства.

Црниот ким лечи широк спектар на тегови: ослабен црн дроб, мигрена, разни воспаленија, ја намалува температурата, бактериски и вирусни инфекции, го намалува шеќерот во крвта, ги регулира хормоните, лечи бронхитис, помага кај грипот, го зајакнува имунитетот, помага кај кожните заболувања, ја подобрува циркулацијата, помага кај реума и склероза, ги ублажува симптомите кај алергиите и многу друго. Наводно лечи и рак, така што директно ги напаѓа неговите ќелии и ги уништува.

Црниот ким лечи сè освен смртта

Резултатите на црниот ким лекарите ги проучувале стотици пати и сите се сложуваат дека е чудотворен, една од најефективните лековити билки. Семки од црн ким биле пронајдени и во гробницата на фараонот Тутанкамон, а таму сигурно не завршиле случајно. Лековитоста на црниот ким се споменува и во Библијата и Куранот. Мухамед велел: "Црниот ким лечи сè освен смрт".

cheap nike air max 90