Без струја делови на две скопски општини

Од „ЕВН Македонија“ информираат дека се планирани технички зафати во електро-системот во Град Скопје.

Во периодот од 5:30-06:30 како и од 14 до 15 часот, без електрична енергија ќе остаанат корисниците од: Ф-ка МЗТ, Караорман, нас.Маџари, нас.Ченто, нас.Сингелиќ, Кванташки Пазар, ОНЕ-ВИП, нас.Хиподром, Сковин, Газела, Свемек, Мако Шпед, Промес, Трубарево, Чукур, сс.Јурумлери, нас.Гоце Делчев (општина Гази Баба), с.Арачиново (општина Арачиново), Дени Шпед, Рио Кафе (општина Илинден).