Арсовска во предност во повеќе скопски општини

Според првичните информации објавени од Државната изборна комисија (ДИК) независниот кандидат за градот Скопје, Данела Арсовска.

Кандидатката поддржана од ВМРО-ДПМНЕ во овој момент има убедливо водство во овие населени места: Ѓорче Петров, Бутел, Гази Баба, Аеродром и Кисела Вода.

Актуелниот градоначалник Петре Шилегов, води во Сарај, Центар и Чаир. Засега нема податоци за Карпош и Шуто Оризари.