15 фламинга пристигнаа во Зоолошка во Скопје

15 фламинга пристигнаа во Зоолошката градина во Скопје.

-Фламингата се млади, на возраст кога ја немаат достигнато розовата боја, специфична за карипски фламинга. Преку исхрана со специјален вид на црвени ракчиња, во наредните години тие полека го добиваат целосно розовиот пигмент, а додека се млади нивната боја е повеќе сиво – розова – информира Тина Мицковска, портпарол на ЗОО Скопје