Зголемување на платите од 32 до 52 отсто како поддршка за вработените во dm drogerie markt

Со цел да ги ублажи последиците од општото зголемување на цените на пазарот, компанијата dm drogerie markt ги поддржа своите вработени со зголемување на бруто-платите од 32 до 52 отсто. Повеќе од 200 вработени, почнувајќи од јануарските исплати на платите, добија поддршка и благодарност за вложениот труд преку зголемени примања. dm drogerie markt првите дрогерии во Македонија ги отвори во 2012 година.

Денес е присутна со 23 дрогерии во 10 градови низ Македонија и важи за компанија што секогаш вложува максимални напори на своите вработени и на нивните семејства да им обезбеди подобри услови за живот и работа преку различни можности. Водени од слоганот „Работа инспирирана од животот“, dm создава хармонична работна средина за целиот тим, со свесност за вредноста и улогата на секој вработен кој придонесува во успехот на компанијата.

На македонскиот пазар dm drogerie markt се издвојува од конкуренцијата на повеќе начини и ја задржува улогата на посакуван работодавач. Потврда за ова се низа придобивки за вработените, меѓу кои се и личниот и професионален развој, 14 атрактивни плати во текот на годината, проширените здравствени систематски прегледи, ваучерите за приватни здравствени прегледи, бесплатните курсеви по германски јазик, како и редовните обуки и семинари достапни во текот на целата година.

Покрај овие многубројни придобивки, секој вработен во текот на годината добива и дополнителни стимуланси во форма на ваучери за пазарување. Ова се само дел од инвестициите што компанијата ги реализира во текот на годината, а чија цел е да обезбеди поголема стабилност и можности за напредок на своите вработени.

„Човекот во центарот на сите активности“ е принцип длабоко вткаен во темелите на dm drogerie markt уште од неговото основање и доследно се применува до денес.