Утрово воздухот кај Ректоратот најзагаден во Скопје

Присутството на ПМ 10 честички во воздухот, а со тоа и загаденоста во Македонија, утринава не е на многу високо ниво. Најголема во главниот град е загаденоста кај Ректоратот - 45 која е близу дозволената граница од 50.

Количеството на ПМ 10 честички во општина Центар во Скопје изнесува 37.