Спасете ги растенијата околу вашите домови - полејте ги со вода

ЈП Паркови и зеленило - Скопје со молба до граѓаните: 

„Полејте ги растенијата во паркот пред својата зграда и ставете им вода на уличните животни и птици.
Ние сме на ред!
Да им помогнеме на растенијата и уличните животни да го преживеат овој пеколен период.“ - објавија на својата ФБ- страница вработените од јавното претпријатие.