Сонце и дожд - еве какво време не очекува до крајот на месецот

Половиина од месец мај замина. Циклонот Андреа веќе си заминува, а добро позната поговорка е дека секогаш после дождот доаѓа сонцето. Така ќе биде и со остатокот од месец мај. 

Иако за овој период се најавува секогаш сончево време, сепак според прогнозата до крај на месецот ќе имаме уште неколку врнежливи денови.

Во целиот период на мај се очекуваат пролетни температури кои нема да се спуштат под 20 степени.

Погледнете илустративно какво време не чека:

 

Nike Air Force 1 '07 LV8 Crocodile Leather Black Dark Grey 718152-018