Со симболично закројување на лозовите насади, прослава за Св.Трифун во Ајватовци

Со симболично закројување на лозовите насади во населено место Ајватовци, на 14 февруари 2019 година, на свечен начин ќе биде прославен големиот верски празник Свети Трифун. Свеченоста ќе почне во 8.30 часот со Божествена литургија во црквата „Свети Трифун“, што ќе ја одржат свештеници од Македонската православна црква-Охридска архиепископија.

На традиционалната манифестација на одбележување на празникот на лозарите во Општина Илинден, и годинава по шести пат ќе биде извршен избор на најдобро домашно приготвено вино на традиционален начин. Изборот ќе го извршат членовите на „Винско витештво“ од Македонија - здружение кое што се грижи за промоција на македонското вино и на македонската култура, а на овој своевиден саем на виното се очекува да учествуваат десетина винопроизводители од Општина Илинден.

air max 90 essential sale