Жерновски ги остави улиците со снег и целосно неисчистени.

Снегот го изенади градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски во јануари. Улиците во централната скопска општина останаа неисчистени по снежниот бран кој од утрово ја зафати државата.

Жителите на Центар коментираат дека службите на општината целосно потрфлија и додаваат дека ако снегот продолжи да паѓа со овој интензитет, набрзо улиците ќе бидат целосно непродни, а општината парализирана.Како да си ги вртите парите ако ве зезне туристичката агенција?