Да љубиш човек од Хороскопскиот знак Девица е предизвик. Овој Хороскопски знак е супер уникатен и сосема различен од било кој друг. Девиците имаат страшно многу позитивни квалитети, но и доста негативни карактеристики, кои се тешки за издржување.

Ако сепак се осмелите да се заљубите во претставник на Хороскопскиот знак Девица и да започнете сериозна врска со предметниот човек, треба да знаете дека тој е супер независна личност, која понекогаш може да ви се чини лишена од емоции.

Значи, обидете се да ја дознаете природата на својата партнерка, а еве и што треба да знаете уште за цртите на луѓето од овој сончев знак:

1. Тие сакаат да критикуваат другите

Девиците се педантни и можеби за тоа имаат тенденција да бидат осудувани. Тие сакаат да ги посочуваат грешките на другите. Тоа е длабоко прашање во нивната природа на перфекционисти. Ако трпите на критика за вас врската со Девица ќе е дури корисна, бидејќи ќе имаат мотивација да станувате сè подобри во секоја област. Но ако не паѓате на забелешките – ќе имате проблем.

2. Тие се лојални

Девиците може и да не покажуваат силни емоции, но тие се лојални на својот сериозен партнер и никогаш не би го повредиле намерно. Всушност тие се супер посветени на односите со својот партнер и на неговото семејство како целина. Девиците се некој на кого можете да му верувате, без да се грижите.

3. Тие се независни

Тоа е еден од најголемите независни Хороскопски знаци. Девиците често се само-доволни. Тие можат да се справат сами со сè во животот и речиси никогаш не сакаат, а и немаат потреба од помош. Всушност тие мразат да молат за помош, бидејќи мразат да признаваат дека имаат потреба од друг човек, сметајќи дека така изгледаат послаби.

4. Тие се жедни за интелигенција

Девиците го обожаваат интелектот и не можат да живеат без него. Тие бараат партнер во животот, кој ќе им го стимулира умот.Интелигентните, начитени луѓе полесно го освојуваат својот пат кон срцето на човекот од овој Хороскопски знак. Девиците ги сакаат фактите и се супер задоволни ако нивниот партнер има ораторски вештини и енциклопедиски познавања во различни области.

5.  Тие ретко ја покажуваат својата љубов

Овој знак не е многу емоционален, туку е рационален. Понекогаш Девиците изгледаат резервирани, ладни и емоционално неврзани. Вистината е дека тие како сите луѓе се способни на длабоки чувства, но за нив е голем проблем да ги покажат.

6.  Тие се директни

Девиците се толку чесни што често зборуваат, без да мислат. Понекогаш токму поради оваа нивна искреност тие кажуваат работи кои звучат болно. Ова често е проблем за партнерот на човек од Хороскопскиот знак Девица и генерално е тешко да се надминат и имаат разбирање.

7. Тие ги мразат емоционалните изливи

Ако градите врска со претставник на Хороскопскиот знак Девица, гледајте да покажувате емоции, без да експлодирате како вулкан и да правите емоционални изливи. Девиците го мразат хаосот и драмата! Тие држат сè околу нив да е уредно, чисто и воздржано – па  дури и сопствените емоции им се такви.

8. Тие не паѓаат на комплиментите

Ако мислите дека ќе ја победите вашата Девица ако ја бомбардирате со бројни комплименти – тоа нема да се случи, само ќе ја одбијат. Веќе рековме дека Девиците мразат глума и директните комплименти им се гледаат претерани и побрзо ги дразнат и ги ставаат во непријатна ситуација.