Скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска информираше дека нема да има забрана за влез на возила во Скопје од другите градови, како мерка за намалување на загаденоста на воздухот.

Шилегов на прес-конференција информираше дека целта е а жителите од внатрешноста да им се обезбедат бесплатни паркинг места и да се поттикнат да го користат јавниот превоз.