Ноќниот живот во Скопје во минатото бил доста разновиден. Имало многу кафулиња и дискотеки кои работеле со полна пареа и биле познати меѓу младината во тоа време. 90тите биле вистински рај во поглед на новонастанатите бендови, клубови и музика, а едни од најголемите македонски хитови кои сеуште се вртат по македонските радија се родени во тој период.

Едни од најпознатите кафулиња и клубови кои скопјани сеуште ги паметат се: Летното МНТ, Ла Фабрик, Уна, BOULEVARD, Мусандра, Елемент и уште многу други легендарни места кои се неизбежен дел од сеќавањата на една генерација во Скопје.

Менаџерите ги знаеле сите а истите биле одговорни за делење на гратиси и конзумации за забавите и настаните. Познато било дека плавите гратиси се за машки а розевите за женски. И тоа било тоа. Едноставно време со многу голема понуда за добра забава во главниот град. Еве дел од познатите гратиси и конзумации на скопските дискотеки што постоеле пред повеќе од 20 години а истите ние ви ги претставуваме:

Продолжува на наредната страна.....