Новогодишната еуфорија започнува кога ќе блеснат светилките и елката на плоштад.

Оваа година наместо 15-ти декември новогодишната елка на плоштад денеска ќе светне во ладно бела боја. Освен ладно белата боја во Скопје ќе доминираат украси и во топло бела боја и црвената. Освен на плоштад Македонија во тек е и украсувањето на булеварот “Партизански одред“

Во денешната галерија ќе се потсетиме како беше украсен плоштадот Македонија низ годините што поминаа. 

2002 година

2007 година

2008 година

2009 година

2010 година

2011 година

2012 година

2013 година

2014 година

2015 година

2016 година