Простувам, не затоа што заслужуваш прошка, туку затоа што јас заслужувам мир

 

Простувам, но истовремено си ја учам лекцијата. Нема да те мразам, но никогаш нема да ти се приближам за да не ме повредиш пак. Не сакам мојата прошка да стане моја глупост. Простувам, не затоа што заслужуваш прошка, туку затоа што јас заслужувам мир.

Постојат два вида простување:

Кога простувате и кога им давате втора шанса.

Кога простувате и кога продолжувате без нив.

И двете користете ги мудро.

Простувам, но тоа не значи дека го прифаќам твоето однесување или дека ти верувам.

Простувам поради себеси, за да можам да продолжам со животот.

Простување не значи дека го прифаќам тоа што ми го направиле.

Простувањето значи дека она што ми е направено повеќе не ме контролира.

Не знаев колку сум силна додека не требаше да простам на личност на која не ѝ беше жал и кога го прифатив извинувањето кое никогаш не го добив.

air max 90 essential sale