Дојде време да си простите самите на себеси...

Обидете да си простите. 

Дојде време да си простите самите на себеси.

Оваа ноќ, пред да си легнете, обидете си да си простите на себе.

Погледнете се во очи и кажете си: Прости ми...

Ако не си простите себеси, како ќе им простите на другите. 

Не си замерувајте повеќе. 

Прифатете се себеси. Или барем обидете се да го направите тоа. 

Оваа вечер пред да си легнете, испратете си љубов самите на себеси. 

Посакајте си мирен сон и простете си.

Оваа вечер нека ви донесе мир и спокој. 

И утре кога ќе отворите очи и кога ќе ја здогледате светлината, знајте дека сте собрале сили за да си простите себеси и дека тоа е огромен успех.