Премоќно видео кое ќе ви ги отвори очите за тоа како се однесуваме кон светот и околината

Триминутниот анимиран филм „Човекот“ кажува многу повеќе од зборови. Во него, на многу едноставен, но моќен начин е прикажан нашиот однос кон природата, планетата и околината.

Создавачот на видеото, Стивен Кац, си поставува себеси, но и на нас, едно прашање: Дали сме свесни што сме направиле и што правиме?

Погледнете го видеото подолу и размислете за прашањето.