Познат шведски јутјубер се обидува да го препознае Скопје

Познатиот шведски јутјубер Пјудипај преку „Гугл стрит“ го посети Скопје, без да знае за кој град се работи.

Тој како дел од предизвик треба преку тридимензионалните мапи да погоди во кој град се наоѓа. Во неколку наврати препозна дека написите се на кирилично писмо, кое самиот го толкува како руско. 

Погледнете дали успеа во предизвикот: