Порака на денот: Луѓето не се менуваат, оние кои се лоши засекогаш остануваат лоши личности

Секој има свој живот и свој избор. Не фокусирајте се на никој во овој избор. Ако се сомневате, не правете го тоа. Ако сфатите дека нешто не е ваше, пуштете го. 

Photo by Claudio Schwarz on Unsplash

Ова се неколку животни совети кои ќе ви помогнат да живеете подобро.

Никогаш нема да ви кажат дека бракот не ве спасува од проблеми, од празнина или од осаменост. Другата личност не ги компензира вашите сопствени маани, туку напротив, ги зајакнува или открива и само вие ќе треба да се соочите со нив.

Врски – тоа е взаемна одговорност, а ако секој е одговорен за себе, а не за својот партнер, тогаш ќе им биде подобро и поудобно.

Во семејствата кои ги сметате за идеални, има проблеми и нивното темно дно. Нема идеални семејства.

Ако од самиот почеток вие и вашиот партнер немате ништо заедничко, тогаш тешко дека тоа ќе се појави подоцна. Затоа, по некое време, не се жалете, на почетокот знаевте кого избравте.

Научете да ги признавате своите грешки. Ако сфатите дека сте згрешиле во изборот, а вашиот маж не е до вас, веднаш заминете. Не се залажувајте себеси или другите.

Луѓето не се менуваат. Тие само повеќе се отвораат и ги симнуваат маските. Вие, со вашата љубов, никогаш нема да промените никого. Лошите луѓе остануваат лоши, не можете да ги смените.

Не живејте според туѓите совети и не дозволувајте непрофесионалци да влезат во вашиот внатрешен свет и во светот на вашето семејство. Вие најдобро се познавате себеси и знаете што ви е потребно. 

Со мажите е лесно: треба да ги поддржувате, да ги слушате, да ги храните, да им давате и да не им го одземате местото во куќата. Со жените е лесно: треба да разговарате со нив, да обезбедите заштита и чувство на љубов. Со секого е лесно ако сте искрени и не сакате да го скршите партнерот на кој било начин.