Почнувајќи од денес, заборавете на минатото!

 

За да ги ослободите потенцијалите на вашиот ум, тело и душа, прво мора да ја збогатите вашата имагинација. Гледате, работите секогаш се обликуваат двапати: прво во работилницата на умот, а потоа дури потоа, во реалноста. Сè што создавате во вашиот надворешен свет има свој почеток во вашиот внатрешен свет на многу живописен екран на умот. Кога ќе научите да ги контролирате мислите и имагинацијата, во вас ќе се разбуди сè на овој свет, заедно со сите ваши неискористени потенцијали.

Ќе почнете да ја ослободувате вистинската моќ на вашиот ум за да создадете магичен живот за кој верувам дека заслужувате. 

Почнувајќи од денес, заборавете на минатото.

Осмелете се и почнете да размислувате за себе како нешто повеќе од збир на вашите моментални околности. Очекувајте го најдоброто. Ќе бидете изненадени од резултатите. Тие се осмелија да ја бришат прашината од соништата.

Почнете повторно да го почитувате животот и да ги славите сите негови чуда. Разбудете ја моќта на вашиот ум да направи работите да почнат да се случуваат.

Откако ќе успеете во тоа, светот ќе се здружи со вас за да направи чуда во вашиот живот.

Робин Шарма