Овен

Во следните денови можете да се посветите на лични интереси и цели. Направете нешто за својот изглед, потрудете се за доброто емоционална состојба и се покажувајте се пред околните со величественост. Не владееме над нив сепак и не се обидувајте да мора по секоја цена. Најдобро решение е да ги организирате луѓето кои ве опкружуваат, во името на некаква цел – поседувате и волјата, и силата да го направите.

Лав

За вас периодот е погоден најмногу за патувања – како на блиски, така и на подалечни растојанија, за учење, за читање на интересно и збогатување ставовите во литературата, како и за работа и контакти со странци. Најважно е да гледате што доаѓа од надворешниот свет кај вас, да слушате и да стигне до заклучоци за да расте убедувањето.