Ова цвеќе во домот носи среќа и изобилство

Цвеќето во домот носи убава естетика и ни носи пријатно чувство.

Според експертите за фенг-шуи, цвеќето треба да се чува во нашиот дом додека е свежо и убаво, но и да се отстранат сувите билки штом ќе почнат да венеат. Според нив, свежото цвеќе позитивно влијае на домот.

Божурот претставува љубов, богатство и чест. Кога ќе процветаат, ваквата енергија се зголемува и носи изобилство на позитивно расположение во домот.

Хризантемата е цвет на среќата, смеата и радоста. Таа симболизира пријатно чувство, опуштеност и леснотија. Носи и нови почетоци.

Белите магнолии и орхидеи симболизираат добар вкус и естетика, моќна женска енергија, ведрина, но и квалитетна партнерства љубов и хармонија.

Сарделите носат убави емоции, позитивно расположение и чувство на припаѓање во домот. 

Лотосот е цвет на будистите и симболизира баланс и хармонија. Тој се издигнува од калта и нечистата вода, а се развива во боженствен цвет кој воодушевува со убавината. Симболизира ново раѓање и позитивни промени.