ОСВЕТЛИ ГО СКОПЈЕ: Снежно ноќно искачување на Водно

Денеска во 17.00 часот (23.01.2016), ќе се одржи "Снежно Ноќно искачување до Милениумскиот крст на Водно".

Патеката е долга прилично 5 км и се пешачи околу 2:00 часа. Поради снежната покривка, спуштањето од Водно ќе биде по асвалт.

Стартно и собирно место- пред "Оу. Кочо Рацин". во 17:00 часот (враќање на истото место околу 12:00 часот по полноќ)

 1 официјални паузи:

- На Средно Водно (5 до 10 минути)

Задолжителна опрема:

- Соодветни зимски чевли за пешачење
- фенерче*
- Топла облека
- Ракавици, шал и капа.
- резервна маица
- 0,5 литри вода
- овошје, и храна по избор
- Ранец
- Фотоапарат
- Пари за чај

air max 90 essential sale