Основците од „Војдан Чернодрински“ шампиони во тенис

Во турнирот кој се игра во машка и женска конкуренција, а традиционално го организира Општина Карпош, јадобар успех остварија ученицитео д основното училиште „Војдан Чернодрински“ од истата општина.

Покрај „Војдан Чернодрински“ како шампион во двете конкуренции, сребро во машка освоија од „Петар Поп Арсов“ односно бронза тенисерите од „Лазо Трповски“. Кај девојките второ место освоија од „Димо Хаџи Димов“, а трето од Јан Амос Коменски“. Во тениската лига учествува вкупно 65  деца, ученици во основните училишта на територијата на оваа општина. Ова беше втор ваков турнир, организиран од општината и тенискиот клуб „Фан Тенис“.  

cheap nike free run 5.0