Нов бизнис кој ќе ви овозможи да ја заработите просечната македонска плата за само еден ден!

Сте слушнале за лековитите својства кои ги имаат јајцата од препелица? Имено, нивната консумација резултира со голем број на здрави и лековити ефекти. Тие им помагаат на луѓето кои имаат проблеми со висок крвен притисок, покачено ниво на дијабет, бронхијална астма, анемија, туберкулоза, заболени јајници, нервни заболувања, тумор и слично. Додека за овие луѓе јајцата од препелица претставуваат можност за заздравување, за луѓето кои сакаат да отворат свој бизнис со релативно скромни вложувања може да значат пари. 

Доколку инвестирате во фарма на која ќе одгледувате околу 5.000 препелици, вашиот дневен принос ќе изнесува 2.500 јајца – 1 јајце на секои 2 препелици. Во нашата земја, едно јајце од препелица чини од 6 до 8 денари, а една препелица се купува за половина евро. Во просек, една препелица на годишно ниво може да снесе околу 180 јајца што значи дека за иницијална инвестиција од 30 денари по препелица, добивате годишен износ од 1080 – 1440 денари. 

Еден успешен одгледувач на препелици вели дека одгледувањето на овие птици овозможува одлична заработка и квалитетен живот за него и за неговото семејство. Тој кажува дека со само 5.000 пилиња, годишно заработува повеќе од 60.000 евра. Трошоците за одледување се скромни, па затоа ги едуцира и останатите луѓе кои сакаат да започнат свој бизнис со препелици да го направат тоа.