Македонците прават грешка: Овие 6 намирници не треба да ги купувате во маркетите

Никогаш не ги купувајте овие 6 работи во супермаркет! Не дозволувајте да ве измамат!

Експертите за купување открија што никогаш не треба да купувате од големите супермаркети, иако сигурно ви се чини дека е најпрактично сите намирници да ги купите од едно место. Една од основните причини е заштеда!

Еве ги производите кои сигурно треба да ги оставите на рафтовите од супермаркетите и да ги набавите од посоодветно место

На прво место се зачините

Поголема грамажа може да купите во продавниците за здрава храна или на пазар и тоа по многу пониска цена.

Батерии на каса

Сместени се на каса за да ви „бодат очи“. Ако веќе мора да купите, најдобро е да ги купите во поголемо пакување, никако на парче.

Бебешки и козметички производи

Бебешки шампони, креми, пелени, како и производите за нега и убавина многу ретко се на акции и попуст во маркетите. Најубаво би било да ги по барате во аптеки или парфимерии.

Пазарот е за овошје и зеленчук!

Припремен зеленчук, готови салати или насецкани шампињони, никако не се добар избор. Замислете што се ќе купите на пазар за истите пари, дури 3 пати повеќе!

Полуподготвено месо

Мелено, саламурено, вакумирано, сецкано... Убаво звучи, ама во месара ќе купите свежо месо, за двојно помала цена!

Чипс и пуканки во мали кесички

Малите пакувања од овие производи се зачајно поскапи од големите, семејни пакувања. И двата може да ги направите и дома, со што ќе заштедите, а сигурно ќе бидат и многу поздрави од оние кои ќе ги платите двојно во маркет.