Навивачката група „Комити“ на денешниот марш за Никола Саздовски порачаа дека очекуваат обвинението да се смени од насилство во убиство.

„Решето го случајот или ние ќе го решиме. Бараме вистинска, а не селективна правда“, порачаа тие.

Како што рекоа од „Комити“, во земјава се случуваат флагрантни и безобразни кршења на правдата и законите за политички интереси и побараа тоа да не се случи за овој случај.

„Бараме институциите на системот, полицијата, ОЈО и судството да ја спроведе правдата за одземениот живот на нашиот непрежален, Никола Саздовски – Саздо. Новинарите и медиумите објективно и непристрасно да пренесуваат информации и да не заташкуваат и предизвикуваат гнев и бес“, рекоа од „Комити“ на протестот.

Според нив, се работи за свирепо убиство за кое треба најстрога казна.

„Бидејќи сме пред се луѓе, бараме да се цени човечкиот живот и да не се злоупотребува и избегнува правдата преку некакви изговори за разноразни политички, етнички и други односи. Убијците мора да бидат казнети, правдата мора да биде задоволена и да важи еднакво за сите“, рекоа „Комити“.