Кои се најдобрите години во животот на секоја жена?

 

Кои се најубавите години во животот на секоја жена - ова нема врска со годините, туку со енергијата што жената ја чувствува, негува и манифестира! Еве кога жената е најсреќна…

Доколку се прашувате кои се најубавите години во животот на секоја жена, важно е веднаш да знаете дека тоа нема врска со годините, физичкиот изглед, затегнатата кожа, долгата и густа коса и витката фигура…

Најсреќните години не мора да се поврзуваат со младешка младост! Најдобрата возраст на жената започнува кога таа се познава себеси повеќе од кој било друг, знае која е и не дозволува никој да дојде и да ѝ кажува бајки. Тоа е период кога воспоставува емотивна и лична рамнотежа, кога знае максимално да ужива во животот.

Кога ќе дознае што сака, како сака, што сака и не се плаши, живее во согласност со своите соништа. Кога ќе престане да губи време на негативност, бидејќи сфаќа дека нејзиниот живот е само нејзина работа.

Најдобрите години за жените започнуваат кога ќе престанат да се грижат што мислат луѓето за нив и да губат време со луѓе кои не ги заслужуваат. Кога ќе ја отворат вратата и ќе ги пуштат во живот само оние луѓе кои се достојни за нивната љубов и внимание.

Најдобрата возраст на жената започнува кога таа станува благодарна за сите работи што ги има и не се плаши да сака повеќе и подобро. Најдобрата возраст на жената започнува кога таа ќе престане да се грижи за она што веќе се случило и што ќе се случи, и почнува да ужива во животот, и покрај проблемите, бидејќи животот е краток и таа веќе изгубила доволно време за нешто што не вредело.

Најдобрата возраст за жената започнува кога ќе сфати дека ги исполнува своите желби во сексот, бидејќи веќе нема предрасуди и не се срами од своето тело, а тоа и помага да ужива повеќе и подобро.

Најдобрата возраст на жената започнува кога ќе дозволи да биде помалку совршена, кога ќе дозволи да плаче затоа што е повредена, дури и ако се каже дека е кревка, таа нема намера да ги крие и да ги потиснува емоциите. Таа секогаш сака да биде своја!

Најдобрата возраст на жената започнува кога таа ќе одлучи да биде хероина на нејзиниот живот и ќе сфати дека секоја личност која била дел од нејзиниот живот исто така игра важна улога во тоа. Без разлика дали се работи за благослови или лекции, затоа што токму поради нив таа е она што е денес.

Најдобрата возраст на жената започнува кога таа не очекува ништо повеќе, бидејќи таа секогаш го зема она што го сака. Кога оди со крената глава, дури и кога животот е полн со бури. Кога знае да каже „те сакам“, не размислувајќи што ќе одговори другата страна.

Кога ќе научи да поминува низ болката на сопствената осаменост, ќе престане да се бара себеси во другите половини, бидејќи знае дека не ѝ требаат, дека е цела и своја. Кога се чувствува силна, без оглед на ситуациите со кои се соочува, секогаш е подготвена на се и ги разгледува сите можности. Не е лесно да ја изненадиш.

Најдобрата возраст на жената започнува кога елеганцијата за неа веќе не е надворешен квалитет, туку манифестација на душата, која станува видлива за светот.

Најдобрите години за жените започнуваат кога ќе ја затвори книгата за тоа што не функционирало и ќе одлучи да започне одново, бидејќи секогаш има време за промена. Најдобрата возраст за жената започнува кога ќе престане да ја чека среќата од маж или однадвор, затоа што знае дека, пред сè, ѝ треба да биде своја за  да биде среќна. Кога се сака себеси, се почитува себеси и не го губи достоинството, дури и ако тоа значи осаменост.

Најдобрата возраст на жената започнува кога знае дека да се биде жена е неверојатно одлично!