Јавен повик за волонтирање на театарски фестивал „РУТА“

Драмскиот театар, Скопје, објави јавен повик за волонтери за театарскиот фестивал „РУТА“ Група Триглав.

Фестивалот ќе се реализира во Драмски театар, од 14 до 19 октомври. 

Повисок се однесува за 6 дена волонтирање. Од Драмски информираа дека повикот за пријавување е отворен до 5.октомри 2022 година, за млади луѓе од 18 до 30 години. 

„Волонтирањето е идеална можност за стекнување на практично искуство за организирање на настани во професионален и пријателски амбиент. Ангажманот се состои во работа околу подготовките и реализација на фестивалот РУТА:

-Пречек на учесниците, новинарите и гостите на фестивалот, нивна регистрација и сместување во хотел Карпош, работа во ПРЕСС центарот се неколкуте можни ангажмани што се понудени за нашите волонтери.

-Волонтирањето е идеална можност да се биде дел од организацијата на регионален фестивал во кој преку тимска работа ќе се стекнете со нови знаења, вештини и практично искуство при организирање и реализација на меѓународен театарски фестивал. - соопштуваат од Драмски. 

Од волонтерите на РУТА Група Триглав се бара да се :

- Љубезни, насмеани, срдечни и гостопримливи

- Одговорни и посветени во извршувањето на задачите

- Ги почитуваат правилата, етичкиот кодекс, целите и вредностите на фестивалот РУТА

- Навремено и професионално ги исполнуваат превземените обврски

- Редовно присуатвуваат на состаноците на тимот

- Подготвени се за комуникација и соработка со организацискиот тим на Драмски театар.

Од Драмски информираат дека волонтерите по завршувањето на фестивалот ќе добијат симболичен надомест и благодарница за нивниот ангажман, која може да се искористи како референца за нивните понатамошни ангажмани.

-Придружете ни се, волонтирајте, учествувајте во организацијата на најголемиот театарски фестивал на почетокот на новата сезона. - повикуваат од Драмски театар-Скопје.