Јас сум само обична жена, а не суперхероина

Отсекогаш си замислував дека сакам да постигнам големи нешта во животот. Да бидам успешен адвокат, да живеам во огромна куќа со моето семејство, да одам на одмор на лето и во зима, да имам мир во животот.

Немам огромна куќа, заработувам доволно, и го сакам моето семејство. Но, често мислам дека од мене се бара премногу. Не го имам мирот кој отсекогаш го посакував. 

Понекогаш одам на работа со дамка од млекото за децата, понекогаш лакот за нокти ми е излупен бидејќи не сум можела да најдам 1 минута за да ги средам ноктите и често трчам низ градов, расправајќи се со нервозните возачи. Не мислев дека ќе биде вака. Мислев дека ќе бидам суперхероина, дека ќе можам сите работи да ги завршам без проблем.

Но, јас сум само обична жена.

Јас сум мајката која оди на спиење подоцна, која ги завршува обврските кога сите спијат и која станува од спиење пред сите за да се осигура дека се ќе биде добро во текот на денот. Јас сум сопругата која заспива додека нејзиниот сопруг ја бакнува или во првите 5 минути од серијата (ако воопшто најдеме време за тоа). Јас сум пријателката која ги гледа своите пријателки само еднаш месечно (многу често на брзање) и која се нема напиено чаша вино одамна.

Таа сум. Не ги разбирав овие тешкотии додека бев дете и растев, но гледајќи ја својата мајка, мислев дека таа нема никаков проблем да биде мајка, сопруга, жена, колешка и пријателка.

Уморна сум постојано, постојано и често ми изгледа како да се борам со светот. 

Еден ден, ќе биде поинаку. Децата растат и сè ќе биде полесно, но до тогаш, сакам само да уживам во ова мајчинско патување. Не мора да бидам совршена, сакам само да бидам добра.

Мајка.

Сопруга.

Жена.

Пријателка.