Голот на Кире Лазаров - гол на денот на ранг листата на ЕХФ

Драматичната ситуација пред самиот финиш на натпреварот Македонија-Украина, ја разреши капитенот Кире Лазаров, со гол кој на Македонија и донесе победа а него уште еднаш го потври како најголем играч. Тој гол, е гол на денот, на ранг-листата на ЕХФ.

Во ситуација како онаа синоќа „да се биде или не“ во ракометната репрезентација се знае „Дај му ја топката на Кире“.