Не залудно викаат ЕДНА Е МАЈКА! Мајката не носи во нејзиниот стомак, со неа сме поврзани уште од самото наше зачнување. Таа бдее над нас, секогаш се грижи и не заштитува и никогаш нема да можеме да и вратиме за тоа што го направила за нас.

Но, тоа не е само кај луѓето, истото важи и во животинскиот свет, а овие преслатки слики се доказ за тоа!