Дури и да не успееме, се надевам дека ќе ме запомниш по овие работи...

Сѐ надевам дека нашата љубов ќе трае. Искрено се надевам.

Но, дури и да не успее, сакам да ме запомниш на следниот начин:

Сакам да ме запомниш стуткана до тебе, како го слушам твоето срцебиење и како со прстите минувам по твојата кожа.

Се надевам дека ќе памтиш како се смејам на твоите шеги, дури и на оние глупавите.

Памти ги и моите солзи кои некогаш се јавуваа и без никаква причина.

Памти ја мојата храброст, памти ја мојата страшливост, памти ја мојата ранливост која ја чував само за тебе.

Памти ме како среќна девојка и памти ги сите начини со кои сакав да го добијам твоето внимание.

Памти ја мојата тврдоглавост која те излудуваше тебе, ама морам да признаам и мене.

Памти ги сите наши „први“ работи.

Памти ги песните кои заедно ги слушавме и сите будалести сонови кои ги сонувавме.

Ако дојде до тоа, не сакам да го памтиш крајот.

Памти го почетокот.

Затоа што беше навистина проклето добар почеток.

cheap nike free run 5.0