Делови од Карпош, Кисела Вода, Сопиште и Сарај утре и во вторник ќе бидат без струја

Поради изведување технички зафатени од ЕВН Македонија информираатдека утре и во вторник неколку скопски населби ќе останат без електрична енергија.

Понеделник:

од 08:30 до 14:00 часот,  корисниците од делови  од улиците: Нагоричанска и Сердарот (Општина Кисела Вода)

од 09:00 до 12:00 часот, корисниците од  дел од ул. Џумајска (Општина Карпош)

од 09:00 до 14:00 часот,   корисниците од  дел од ул.  Малешевска (Општина Кисела Вода)

од 09:30 до 13:00 часот,  корисниците  од  дел од ул. Јан Хус ( Општина Карпош )

Вторник:

од 09:00 до 12:00 часот,   корисниците од  ул. 5 во  с. Сопиште  (Општина Сопиште)

од 09:00 до 14:00 часот,   корисниците од  делови од улиците:  Иван Цанкар, Вангел Дину и Ацо Шопов (Општина Карпош )

од 09:00 до 15:00 часот,  корисниците  од  дел од  с. Горна Матка  (Општина Сарај)