Анастасија оди на лекување - собрани 100.000 евра

Средствата во висина од 100.000 евра потребни за лекување на малата Анастасија Ризова од Пирава се собрани, потврдија нејзините родители.

Средствата се собрани во релативно краток временски период се дополнителна надеж за успешно лекување на малата Анастасија во клиниката во Турција.

Нејзините родители на Фејсбук им се заблагодарија на сите хумани луѓе кои донираа и им овозможија да се борат за животот на нивното дете.

Анастасија боледува од тешка форма на тумор, од што еднаш беше оперирана во Скопје. Собраните средства од хуманитарната акција ќе се искористат за нејзино лекување во клиника во Турција.