7 мај, Ден на македонската полиција

Mинистерството за внатрешни работи денеска ќе го одбележи 7 Мај – Денот на македонската полиција.

-Пред две години мојата цел како министер беше да го вратам угледот на Министерството и да им овозможам на вработените чесно и одговорно да ги извршуваат своите работни задачи. Изминативе две години како министер во Владата на Република Северна Македонија се залагав за решавање на сите наталожени проблеми со кои вие се соочувавте во годините претходно. Заедно со вас успеавме дел од нив веќе и да ги надминеме и со тоа отвараме нови можности за постигнување уште поголеми резултати во периодот кој следи, рече министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во видео пораката што вчера ја упати до сите припадници на МВР.

Mercurial Superfly Heritage FG