Златна рамка - Денови на македонски филм во МКЦ

Вкупно 22 македонски филма снимени минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“ што ќе се одржи од 14 до 16 февруари во МКЦ. Под мотото „Во наш филм“, филмовите ќе бидат поделени во три програмски целини - долгометражни, краткометражни и документарни филмови.

Проекциите ќе бидат бесплатни.

Иницијатор и организатор на ревијата е Друштвото на филмските работници во соработка со Агенцијата за филм и МКЦ.