Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија. Болницата Козле има преку сто прегледи дневно.

Според директорот Ангелчо Андоновски ваквата состојбра ќе потрае до крајот март, пренесе Телма.

Во болницата имало недостиг на медицински сестри и побарале решение на проблемот од Министерството за здравство.