Сигурно се сеќавате на валканиот дожд кој минатата недела заврна и во Македонија и им создаде нервоза на сите.

Песокливиот дожд кој кај народот е познат како пустински дожд или дожд од Сахара, ги извалка сите автомобили и стакла.

На социјалните мрежи се шири видео на кое се тврди дека овој дожд во него содржи и нешто друго што според објавата не доаѓа од Сахара.

Видеото кое е објавено на словенечката фејсбук страна “Chemtrails Slovensko”, носи опис дека овој дожд кој заврнал и во Словачка во себе содржи и метални струготини, а видеото е наводно доказ за тоа.