Утрово најзагадено во Миладиновцки, Ректорат зад наго

За среќа утринските врнежи го намалија загадувањето на главниот град и околината кое изминативе денови беше високо над границите речиси во сите општини. Така утрово вредностите на загадувањето во Скопје се близу дозволената граница, а воздухот е со најлош квалитет во Миладиновци - 59 микрограми ПМ10 честички на метар кубен. Зад него е Ректорат со 32.

На национално ниво најлош воздух иутрово дишат струмичани каде присутството на штетените  ПМ 10 честички е 57.