Тетката е една од најважните личности во животот на секое дете

Тетката секогаш ќе го поддржи детето, без оглед на тоа дали станува збор за неговите потреби, желби или проблеми. Тетките имаат посебно влијание на воспитувањето на детето, бидејќи со нив развиваат многу посебен и топол однос.

Сеќавањата за тетките секогаш се темелат на забавните моменти, игри и смеа. Тетката може да биде како родител, но и најдобар пријател.

Таа е посветен советник

Тетката дава најдобри совети, ги чува тајните и ги споделува своите искуства. Ако со родителите не можете да одговарате на сите теми, тетката е секогаш тука да разговара за сите непријатни теми со вас и да ви понуди искрен совет.

Таа е тука кога другите немаат време

Тетките се тука кога другите не можат да најдат време. Таа е значаен дел од искуството на секое дете. Децата се чувствуваат навистина посебно кога се сакани од тетките. Таа е тука за нив во сите важни моменти во животот :  одењето на училиште, родендени, натпреварувања, матурски и венчавки.

Таа е семејство

Кога доаѓа до конфликти со родителите или меѓу родителите, тетката може многу да помогне. Децата секогаш можат да и ги доверат своите проблеми и со нејзина помош и медијација да ги решат сите несогласувања.

Таа е идол

Тетката може да е алтернативен пример за семејството, кариерата, односите, интересите или вредностите. 

new nike air max 2019