Скопјанка починала од слепо црево - немало слободен кревет во клинички

50-годишна скопјанка која деновиве починала од слепо црево е последната жртва на хаосот во здравството. Таа со болки во адбоменот била примена во Клинички центар каде и била консатирана дијагноза слепо црево. По неколку часовно чекање во ходник за да се ослободи кревет каде ќе биде сместена, скопјанката починала.

Oчевидци на настанот за Скопје Инфо сведочат дека скопјанката била примена во свесна и добра здравствена состојба. Но, лошиот однос и негрижата на здравствениот персонал било причина да настанат компликации кои биле причина за смртта.

Од Министерството за здравство не го коментираат последниот случај.