Шест лица биле полесно повредени во две од вкупно седум сообраќајки регистрирани во текот на вчерашниот ден на подрачјето на СВР Скопје. Во пет незгоди била причинета материјална штета.

Од МВР информираат дека вчера сообраќајната полиција открила и санкционирала поголем број прекршоци. Шеснаесет возачи се движеле со брзина поголема од дозволената, тројца возачи поминале на крстосница на црвено светло и шест возачи за неправилно престројување.

Од сообраќај биле исклучени 14 возачи, од кои три лица го управувале возилото под дејство на алкохол и 11 возеле пред да се стекнат со право на управување на моторно возило. Од сообраќај биле исклучени 17 возила со истечена важност на сообраќајната дозвола. Санкциониран бил и еден пешак кој поминал коловоз вон пешачки премин. Затекнати биле 84 непрописно паркирани возила.

Со помош на специјалното возило пајак, отстранети биле 93 возила.

Денеска Одделението за превенција при СВР Скопје во рамките на сообраќајно воспитниот проект „Да ги заштитиме децата во сообраќајот“ ќе реализира едукативни работилници со ученици четврто одделение во ООУ „Стив Наумов“.