Детската серија „Наше маало“ беше омилена кај младата популација во времето кога се даваше на телевизија. Сите ги паметиме главните ликови Бени, Диме, Џелјан, Атиџе и Мали кои оставија својот белег во македонската телевизиска историја.

Од 1999 година кога започна да се емитува серијата до денеска се поминати 18 години, а децата глумци веќе се возрасни. Некои од нив одбраа да продолжат да „пловат“ во актерските води, а некои одбраа сосема други професии.

Меѓу оние кои во серијата беа најмлади е Мали или Владимир Петровиќ кој денеска е познат македонски актер, со улоги во култни престави како „Солун, град на духови“. Тој е дел од независниот „Театар на Навигаторот Цветко“ и вели дека себеси повеќе се пронаѓа на театарските штици отколку во филмската индустрија иако има глумено во неколку кратки филмови, како и реклами.

Во „Наше маало“ се појави на седум години, а еве како изгледа 18 години подоцна: