Сè, само историја нѐ - учебник по историја за четврто одделение

Дефиниција на пријателство, мито и подмитување, стереотипи и предрасуди, се темите опфатени во учебник по историја за четврто одделение. 

Но, никаде не се споменува самата историја - така е прикажано на фотографијата објавена од Маја Платнар на социјалната мрежа „Фејсбук“. Фотографијата наиде на многу коментари и реакции на граѓаните.

Фотографијата ја споделил и актерот Сашо Тасевски, кој во негов стил ја искоментирал ситуацијата.