Руска амбасада: На братскиот македонски народ му го честитаме Денот на Свети Климент Охридски

Амбасадата на Русија во Скопје испрати честитка по повод државниот празник - Денот на Свети Климент Охридски.

-На братскиот македонски народ му го честитаме државниот празник - Денот на Свети Климент Охридски, големиот просветител, првиот словенски епископ, еден од основоположниците на кирилското писмо кое ги поврзува современите руски и македонски јазици, се вели во честитката на руската амбасада.