Ректорат и Центар утрово се најзагадени

Врнежите и необично високите температури за овој период од годината за среќа на скопјани влијаеа на намалување на загаденоста, па утрово во повеќете скопски општини присутството на штетни ПМ10 четички во воздухот е под дозволените граници.

Возухот е со најлош квалитет утринава кај Ректорат - 45 микрограми ПМ10 честички на метар кубен, а Центар е зад него со 43. 

Во Македонија единствено над дозволената граница е Тетово со 70.